Fiestas Mayores: Områdets fest

Barcelona är en stad delad i olika områden (Gracia, Poble Sec, Ciutat Vella, Barceloneta, m.fl.). Alltså precis som alla städer, men skillnaden här är att dessa områden har en speciell karaktär: under sommaren ägnar varje område en hel vecka var till att kläda sig i färger, musik och fyrverkeri. Alla samlas för att göra sitt bästa för att visa vad de kan. Till exempel är en av de mest populära Fiestas de Gracia (Gracia festerna) där det finns en speciell gata som heter Carrer de Verdi, vilken gör underbara och kreativa saker för att vinna priset som den bästa och finaste gatan. Detta år var hela gatan förvandlad till ett medeltida slott som bjöd in till en färgsprakande fest, och vid en närmare titt kunde man se att slottets portaler, murar mm. var gjorda av tidningspapper och plast. Underbart! 

Det finns också ett traditionellt sätt att tävla mellan områdena, till exempel: Corrafoc (eld-djävlar) en av de roligaste! Det är folk som springer och dansar runt omkring och kastar fyrverkeri till alla, med trummor i bakgrunden. Och hur kan man glömma att nämna Castelles, där den ene efter den andra klättrar uppåt, uppåt på varandras ryggar tills de slutligen föreställer ett mänskligt torn.

Näst efter Fiestas de Gracia är Merce-festen den andra riktigt stora festen. Varje år har de till och med en parad av stora figurer som representerar katalansk traditionell klädsel och tidigare kungar, och traditionell musik samt rock konserten.

Musik, utställningar, fyrverkeri nästan dygnet runt, så att det gäller att ha ögonen öppna, och titta efter mer info på http://www.bcn.cat, eller kolla med oss om vi vet mer info om när är varje fest i Barcelona sker. (info@avenidamedia.com)

Alejandra Pino-Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s