Golf i Costa Brava

Graham Campbell (45) har arbetat i Spanien och Sverige som golfproffs och tränare och har en fin inblick i golfutbudet på Costa Brava-kusten. Därför bad vi honom om information.

Golf Platja de Pals
Golf Platja de Pals är den äldsta golfbanan på Costa Brava – den har funnits sedan 1968. Den anses vara en av de bästa golfbanorna i Spanien; här har spelats både Spanish Open och Open de Catalunya. Mycket kraft har lagts på design och underhållning. Banan ligger inbäddad i pinjeskog och anses vara en lite besvärlig bana att spela på, då bollarna rullar längre än man kan tro när man ser banan.

Emporda Golf Club
Emporda Golf Club är en mäktig anläggning med 36 imponerande hål uppdelade på två 18-hålsbanor. Golfbanan är fantastiskt designad och rankas som en av de 50 bästa banorna i Europa. Har anlitats av Europatouren och är en lyckad blandning av spansk och skotsk golf.

PGA Catalunya
PGA Catalunya rankas som den andra bästa golfbanan i Spanien, och en av de tio bästa i Europa. Banan ringlar sig genom den böljande skogen, och med många upphöjda utslagsplatser finns det många spektakulära golfhål. Eftersom varje hål ligger för sig själv upplever man stor fridfullhet när man spelar på PGA Catalunya.

Golf D’Aro
Tidigare känd som Mas Nou och en av världens mest spektakulära golfbanor. Den har funnits sen 1980-talet och rankades 1992 som Europas femte bästa bana. Banan är belägen på toppen av Mas Nou-egendomen ovanför staden Platja D’Aro med underbar utsikt över havet och landskapet runt omkring. Banan har tre 9-hålsslingor och ligger högt uppe på ett berg och många fairways omgärdas av raviner. Banan är bra, speciellt om man är ute efter naturupplevelse, men kanske inte något för en spelare med högt handicap.

Golf Serres de Pals
Golf Serres de Pals är en ganska nyöppnad golfbana och byggd på ett gammalt risfält. Den ligger mellan byarna Pals och Torroella de Montgri. Banan ligger i ett fantastiskt landskap och består av tre olika områden med mjuka kullar, pinjeskog och sjöar. Denna 18-hålsbana är en bra utmaning, men passar ändå alla typer av nivåer.

Peralada Golf Club
Denna bana är en av de golfbanor som ligger längst norrut, men också det en pärla. Den har blivit utsedd till bästa bana på Costa Brava flera gånger. Banan öppnade 1993 och 1995 spelades Catalunya Open här. En mycket trevlig golfbana i bra skick med utsikt över Pyrinéerna. Denna 18-hålsbana passar alla typer av spelare.

Torremirona Golf Club
Golfbanan ligger på norra delen av Costa Bravakusten. En rolig och trevlig bana att spela på i närheten av Figuares. Banan är något kortare än en del andra banor.

Girona Golf Club
Girona Golf Club ligger vackert i en dal med pinjeträd, fem minuters bilväg från Girona, och med bergen i bakgrunden. Banan är mycket trevlig och kuperad och en utmaning för den motionssugne.

Golf Costa Brava
Banan ligger nära staden St Christina, endast 4 km från Platja d’Aro, och har likheter med Golf Serres de Pals med sina ganska smala banor och pinjeträd. En äldre och lite enklare bana som passar de flesta, med små men snabba greener. Golfbanan grundades 1968 och har 18 hål.

L’Angel de Lloret
En liten 9-hålsbana som ligger uppe på ett berg ovanför badorten Lloret del Mar, där det går bra att ha med sig barn. Den är långt ifrån lika välbesökt som många andra golfbanor i området och bevattningen är inte den bästa. Å andra sidan slipper man mycket trängsel och man får en billigare golfupplevelse när det gäller greenfee.

Graham återvände till sitt hemland Skottland år 2000 efter många arbetande år i Skandinavien, Spanien, Indonesia och Irland. Graham arbetade som golfproffs i Sverige vid Umeå Golfklubb 1985-1988 och Timrå Golfklubb 1988-1995.

Vill du boka upp en golfbana, eller få arrangerat en golfresa, kontakta Avenida Media på info@avenidamedia.com.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s