Le petit Apolo, La Ranxera

En ”hemlig” restaurang/barer i Barcelona är Le Petit Apolo La Ranxera, eller som några i bordet brevid kallades den: ”-It´s a do it your self man!-”. Om ni är ett gäng, här är en rolig plats att vara på: bra priser, god mat och man kan tävla i öl. Vad var det ni läste? Ja, ja man! Här beställer man nämligen inte öl på flaska, utan istället har man ett stort handtag, precis sådana som pubar har, för att själv tappa upp öl på varje bord, och det visas på en elektronisk tavla hur mycket ditt bord har druckit, och också de andras. 

Om du är tävlingsmänniska så var försiktig, därför ölen är inte dyr alls! För två liter öl betalar du ca. 11 euro. Men man behöver inte vinna varje gång, man kan också bara sitta och njuta av deras goda ansjovis, ”ranxera” tallrik och så klar deras ”patatas bravas” med priser från 2 Euro.

En utmärkt start på natten i Barcelona är just vad Le Petit Apolo är. Den är ganska lätt att hitta. Du går längs Ramblas tills du hittar en gata som heter Nou de la Rambla. Fortsätt sedan längs den till Para-lel (som är en stor avenida), korsa avenidan och du har kommit rätt.

Adress: Carrer de Vila 60, 08004, Barcelona.

Alejandra Pino-Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s