Palau Güell

Kan ni tänka er att ha så mycket pengar så att ni kan ringa en extraordinär konstnär som Gaudí och säga: Hejsan! Du, jag vill att du bygger mig ett hus, jag är trött på det som jag har nu. Det är kanske inte det sätt som man planerar bygget för sommarstugan, men vi kan säga så att det var andra tider och rika människor ville vara ”Mecenas”. Så för en person som Eusebio Guell i Bacigalupi (entreprenör, politiker, m.m) var det inte ett stort bekymmer att be Gaudí bygga hans nya hus i Barcelona. 

Jag kan säga att huset är en av Gaudís hemligheter här i Barcelona därför att det är inte nämnt i varje guidebok. Orsaken är att det inte är stort och imponerande som La Pedrera, eller kolossal som Park Guell, men det är en perfekt stopp att göra under tiden man är på promenad på Ramblas och det är inte så mycket folk (hemligheten stannar mellan oss, eller hur?)

Det är gratis att komma in på besök och då kommer man ner till källaren, där golv och tak faktiskt är så lika att de skulle kunna vara vilket som, eller så kan man köpa biljetten för att se hela huset.

Besökstid är tisdag till lördag mellan 10 till 14.30. Röda dagar är det stängt.
Adress: Carrer nou de la Rambla 3-5
Web sida: http://www.palauguell.cat

Alejandra Pino-Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s