Sommar i Barcelona

Sommaren är redan här och det är mycket på gång i Barcelona: EM i Friidrott, Musik, fester, traditioner, färg och musik är Barcelona under sommaren, missa inte det!


Klassikerna:

Montjuic Font Magic:
Fontänuppvisning vilken med färg coh musik som går från de stora klassiker som Vivaldi till helt samtida såsom ABBA och Robyn ger alla en härlig show. Ett bra sätt att börja natten i Barcelona:
Torsdag-fredag-lördag-söndag: från 21.00 t.o.m 23.00. Hur kommer man ditt?: Tunnelbanna station Plaza Espanya L3.

Cinema a la fresca/Öppethus bio:
Innan filmen börjar finns det musik- och teateruppträdande, sen man kan ta filtar, lite vin, ost och Serrano-skinka och njuta av utomhusbio och en härlig miljö. På kvällen kan det vara lite fuktigt så ta med dig en extra filt eller en jacka.
Bussar går från Plaza Espanya upp till bergen, men om du känner för en promenad så kom till Para-lel tunnelbana station, och gå hela vägen Nou de la Rambla Gatan, och sen uppåt och uppåt. Man kan ta linbanan över havet från hamnen också.

Pris: ca. 5 Euro/p Tid: 20.00 framot

Sant Joan Nit/ San Joan natten:
Detta är den Katalanska Midsommarafton, men här mer en afton än kväll: Alla sitter på stranderna ända från San Sebastian till Bogatell i Barcelona, eller om man vill åka lite längre bort, kan man välja vilken strand som helst i hela Costa Dorada och Costa Brava. Folk skjuter fyrverkeri, tar sina filtar och sitter på stranden ända gryningen,och några dansar mer än de sitter. Familj, ungdomar, turister – allt blandat i en stor fest.

Pris: gratis Tid: från 19.00 Adress: Hela Barcelona

Att inte missa:

Färska fruktjuicer:
Mercat Santa Caterina: Den ligger vid Laietana vägen, en nyrenoverad och fräsch marknad. På marknaden så hittar man bra restauranger, bagerier, och färska juicer som ge energi för promenaderna i Barcelona. Den stänger på eftermiddagarna, så man kan ta det som en frukostrunda, eller en lunch så klart.

Mercat de la Boqueria: Den allra mest kända och fotograferade marknaden i Spanien. Vid Ramblas, finns alla goda varor som Medelehavets och bergen kan erbjuda. Allt finns att köpa på plats, så man kan passa på att äta någon god katalansk snack under tiden man ser sig runt, eller varför inte, lite lösgodis också.

Fiestas del Barrio:

Barcelona är en stad delad i olika områden (Gracia, Poble Sec, Ciutat Vella, Barceloneta, m.fl.). Alltså precis som alla andra städer. Skillnader här är att dessa områden har en speciell karaktär: under sommaren ägnar varje område en hel vecka var till att klä sig i färger, musik och fyrverkeri. Alla samlas för att göra sitt allra bästa för att visa vad de kan. Till exempel är en av de mest populära Fiestas de Gracia (Gracia festerna) där det finns en speciell gata som heter Carrer de Verdi, vilken gör underbara och kreativa saker för att vinna priset som den bästa och finaste gatan. Detta år var hela gatan förvandlad till ett medeltida slott som bjöd in till en färgsprakande fest, och vid en närmare titt kunde man se att slottets portaler, murar mm. var gjorda av tidningspapper och plast. Underbart!
Det finns också ett traditionellt sätt att tävla mellan områdena, till exempel: Corrafoc (eld-djävlar) en av de roligaste! Det är folk som springer och dansar runt omkring och kastar fyrverkeri till alla, med trummor i bakgrunden. Och hur kan man glömma att nämna Castelles, där den ene efter den andra klättrar uppåt, uppåt på varandras ryggar tills de slutligen föreställer ett mänskligt torn.
Musik, utställningar, fyrverkeri nästan dygnet runt, så att det gäller att ha ögonen öppna, och titta efter mer info på http://www.bcn.cat, eller kolla med oss om vi vet mer info om när varje fest sker i Barcelona. (info@avenidamedia.com)

Det trendigaste:

Sonar festivalen:
Från den 17 till den 19 juni, som tar plats i olika platser i Barcelona som MACBA, CCCB Kulturcenter och Fira Gran Via 2. I år kommer att presentera artister såsom: Roxy Music, The Chemical Brothers, Air, LCD Soundsystem, Zombie, Flying lotus, Hot Chip, Fuck Buttons, Aeroplane, King Midas sound, Dizzee Rascal, Tim and Puma mimi Bomba estéreo, m.m..
Mer info: http://www.bcn.cat

Konsert:
Aerosmith med bandets 40 års jubileum, vad mer kan jag säga? Den 27 juni på Plau sant Jordi.

Grec 2010:
Allt började 1976 när en teatergrupp från Barcelona återupplivade var som hade lämnats kvar som “bara” ännu en sevärdhet för turister: Den Grekiska Amfibieteatern. Från den 13 juni t.o.m. 01 augusti. Teater på spanska, katalanska italienska, engelska…Det är bara att välja!
Mer info om plats, tid och priser: http://www.bcn.cat/en/ihome.htm

Sport:

EM i Friidrott i Barcelona 27/7 – 1/8 2010
Kom och besök Barcelona under EM i Friidrott! Tävlinge genomförs i Oympiastadion på Montjuic-berget och vi kan erbjuda dig boende i centrala lägenheter mitt i stan! Nedan följer information och priser för inträdesbiljetter, program och karta över stadion.
Mer info: http://www.avenidamedia.com

Skriv till oss, ring eller besök var websida, Vi ses i Barcelona!!!

Alejandra Pino-Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s