Barcelonas Bästa Cocktailbarer

boadasOnekligen finns det gott om ställen att gå ut nattetid i Barcelona, både barer i irländsk stil,      kvarterkrogar, lyxiga cocktail barer och bohemiska “hål i väggen”. Här ger vi er lite tips på cocktailbarer i Barcelona.

El Ascensor – Otvivelaktigt förstår man när man går in i denna bar i Gotiska Kvarteren, vart lokalen fått sitt namn ifrån. I entrén ser vi en gyllene hiss (”ascensor” = hiss på spanska). Barens specialitet är Whiskey Sour, Mojitos och Pomada som är en stark dryck från ön Menorca.

Adress: Bellafila, 3 (Tunnelbana: L4 – Jaume I)
Öppettider: Alla dagar 18:00 – 02:30.

Boadas

Barcelona riktiga klassiker, baren öppnades 1933 av Miguel Boada, efter att han lärt sig allt han behövde veta på den legendariska baren La Floridita på Kuba. Boadas är en klassisk vacker lokal utan Djsco och loungemusik.

Adress: Tallers, 1 (Tunnelbana: L1, L3 – Plaça Catalunya)
Öppettider: mån-lör 12:00 – 02:00.

Dry Martini

En klassisk lokal som funnits i stan över 30 år och blivit ett känt tillhåll för Dry Martini-älskare. Här är alla bartenders klädda i vit kostym och deras specialiteter är som namnet antyder Dry Martini.

Adress: Aribau, 162-166 (Tunnelbana: L3, L5 – Diagonal / L5 – Hospital Clínic)
Öppettider: mån-fre 13:00- 02:30, lör-sön 18:30 – 03:30

Gimlet

En annan bar med över 30 år i hjärtat av Born kvarteren. Det är en av Barcelonas mest kända cocktailbarer och en referens för hela Barcelona.

Adress: Rec, 3 (Tunnelbana: L4 – Jaume I)
Öppettider: Alla dagar 19:00 – 03:00.

Mirablau

Denna bar ligger uppe på berget Tibidabo och bjuder på en av stadens bästa utsikter. Väldigt romantisk och goda cocktails. Deras favoritcocktail är Ron Cooler, färskpressad apelsinjuice och Rom.

Adress: Plaza del Doctor Andreu (FGC: L7 Av. Tibidabo + Bus: 196 Pl. Dr Andreu)
Öppettider: Alla dagar 11:00 – 05:00.

Blue Moon

Ligger inne i hotellet Rivoli på Las Ramblas, blir till pianobar varje tisdag och fredag mellan klockan 19-21. Prova deras specialitet Blue Moon: Vodka, Triple sec, Cava och Blue Curacao.

Adress: La Rambla, 128, Hotel Rivoli (Tunnelbana: L3 -Plaça Catalunya)
Öppettider: Alla dagar 11:00 – 01:00.

Milano Cocktail Bar

En kul bar med klassisk inredning som påminner om någon gammal Hollywoodfilm från 50-talet. Campari är vad man dricker mest av här och varje onsdag och torsdag ordnas jazzkonserter.

Adress: Ronda Universitat, 35. (Tunnelbana: L3 – Plaça Catalunya)

Öppettider: Alla dagar 18:00 – 02:30.

Ideal Cocktail Bar

Denna för Barcelonaborna välkända bar slog upp sina portar redan 1931 men skulle inte komma att servera cocktails förrän långt senare. Mest känd för sina whiskeys, här finns inte mindre än 90 olika whiskeysorter att välja mellan.

Adress: Aribau, 89 (FGC: Provença)
Öppettider: mån-lör 12:30 – 02:30.

Velcro

En liten lokal i Gràcia som är specialister på alla sorters cocktails. Ung och god stämning med bra musik där ägarna Humbert och Josie samt cocktailesset Emilio ser till att alla känner sig hemma. Bra och personlig service.

Adress: Vallfogona, 10 (Tunnelbana: L3 – Fontana)
Öppettider: Alla dagar 19:30 – 02:30.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s